Winkelmand
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Terug naar overzicht

Zo onderhoud je je wandel-, en bergschoenen

Een goed onderhouden schoen gaat normaal gesproken veel langer mee dan een schoen die niet goed wordt onderhouden. Voor het goed onderhouden van je wandelschoenen is het het beste om de volgende stappen te doorlopen.

Schoonmaken

Verwijder modder en ander vuil eerst met een borstel. Daarna kan je met een spons en lauwwarm water de schoenen verder schoonmaken. Als er toch nog vuil op de schoenen blijft zitten kan je proberen om de rest met een cleaning-gel schoon te maken voordat je de schoenen inspuit of insmeert. De cleaning-gel werkt als een soort zeep.

Insmeren of insprayen

Wanneer de schoenen schoon gemaakt zijn, spray, wax of smeer je de schoenen direct in. Je hoeft niet te wachten totdat de schoenen droog zijn. Sommige onderhoudsmiddelen hebben een sponsje op de fles om het onderhoudsmiddel aan te brengen. Zorg dat er voldoende onderhoudsmiddel op de schoen zit. Je kunt eventueel met je vingers het onderhoudsmiddel verder in de schoen wrijven. De warmte van je handen zorgt ervoor dat de poriën van de lederen delen van de schoen goed open staan om het middel op te nemen. Eventueel kan je het onderhoudsmiddel ook met een borsteltje over de schoen verdelen.

Laat het onderhoudsmiddel een tijdje intrekken in de schoen voordat je ze weer gaat gebruiken.
Email
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
Geboortedatum
optin
webhook
subscription date

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.